Zaproszenia na odbiory techniczne

Ważne informacje odnośnie odbiór technicznych

Re: Zaproszenia na odbiory techniczne

Postprzez administrator » N maja 26, 2013 09:49

Przy okazji powyższych kombinacji.
Proponuje Wam kochani odwiedzenie Waszych mieszkań po deszczach... Wczoraj dostałem informację że na IV piętrze znowu pojawiły się na suficie mokre plamy (nie wiem jak to naprawią w momencie kiedy już wysypali kamienie na dach)
Natomiast na parterze u Noblina również można mieć nadprogramową wodę....
Oto jak wygląda po piątkowym deszczu rura do podłączenia okapu i ściana pod nią. Jako że jest to parter, podejrzewam że od góry jest to samo:
Obrazek
Obrazek

A tutaj gratis, prezencik od robotników, który był w szybie z wodomierzami po rozkuciu...
Obrazek
administrator

Postprzez » N maja 26, 2013 09:49

Postprzez viejita » Pn maja 27, 2013 07:28

Witam wszystkich,
ja ostatnio oglądałam swoje mieszkanie (po deszczach) i nie ma u mnie żadnych zacieków, wszystko suche i w dodatku już praktycznie posprzątane (w niedzielę było sprzątanie klatek). Mieszkanie - klatka B drugie piętro.
viejita

Postprzez administrator » Pn maja 27, 2013 11:19

W dniu dzisiejszym jeden z majstrów powiedział że tak ja na zdjęciach powyżej wygląda to w kilkunastu mieszkaniach...
administrator

Postprzez Lokator44 » Pn maja 27, 2013 11:53

Witaj Administrator, czy prócz w/w informacji zdobyłeś jeszcze jakieś ciekawe newsy? Dzisiaj też nielicho pada - ciekawe jak tam nasze ściany... :?:

A propos kwestii likwidacji spółki komandytowo-akcyjnej: rzeczywiście spółka została przekształcona w spółkę komandytową (KRS: 0000452230) o czym można przeczytać w wyciągu KRS:

1.Okreslenie okolicznosci powstania PRZEKSZTAŁCENIE
2.Opis sposobu powstania spółki oraz
informacja o uchwale
SPÓŁKA POWSTAŁA W WYNIKU PRZEKSZTAŁCENIA W TRYBIE ART. 562, ART. 563 I ART. 581
KODEKSU SPÓŁEK HANDLOWYCH ZE SPÓŁKI NASIELSKA-NOBLIN SPÓŁKA Z OGRANICZONA
ODPOWIEDZIALNOSCIA - SPÓŁKA KOMANDYTOWO-AKCYJNA, NA PODSTAWIE UCHWAŁY
NADZWYCZAJENGO ZGROMADZENIA WSPÓLNIKÓW Z DNIA 23 STYCZNIA 2013 R.

Praktyka pokazuje, że gdyby chodziło o likwidację bądź były by jakiekolwiek inne roszczenia związane z w/w ex-spółką komandytowo-akcyjną to sprawa nie trwała by 3 tygodnie tylko co najmniej parę miesięcy.

To, co mnie osobiście martwiło to fakt, że nieistniejąca spółka komandytowo-akcyjna widniała w Księdze Wieczystej jako użytkownik wieczysty działki przy Nasielskiej 44. Na szczęście, kiedy dzisiaj sprawdzałem aktualny stan KW znalazłem uaktualnioną informację, że użytkownikiem jest już spółka właściwa:

Rubryka 2.4 - Użytkownik wieczysty
NASIELSKA-NOBLIN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ-SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Zauważyłem też, że na oficjalnym piśmie z Noblina dot. wymiarów lokalu (dostaliście coś takiego?) widnieje już pieczątka z właściwym KRS-em: 0000452230 aczkolwiek papier firmowy jest jeszcze z danymi nieistniejącej już spółki komandytowo-akcyjnej KRS: 0000393065 :)
Lokator44

Postprzez zniecierpliwieni » Wt maja 28, 2013 12:17

Zdjęcia nie wyglądają zbyt optymistycznie. Nie chcę nawet sobie wyobrażać, jakby wyglądała świeżo położona podłoga po takim zalaniu jak na zdjęciu z parteru. Swoją drogą, skąd tam się wzięła woda, szybem wentylacyjnym poleciała? Jak sprawdzić przy odbiorze czy znowu nie poleci? Masakra jakaś.
A swoją drogą, widzieliście jak ostro poleciały ceny dostępnych w naszej inwestycji mieszkań? Różnica w cenie wyjściowej to między 300 a 600 zł. Ciekawe czy to ogólna tendencja rynku czy nasz deweloper chce się jak najszybciej pozbyć mieszkań. Wiadomo, że ceny mieszkań spadają, ale to raczej tych najdroższych i to też chyba nie w takim stopniu.

Pozdrawiam
zniecierpliwieni

Postprzez osyt » Wt maja 28, 2013 13:38

Proponuję nazwać nasz blok, Alternatywy 4!
osyt

Postprzez lokator_nasielska2 » Wt maja 28, 2013 14:47

Oczywiście, że nie wygląda to optymistycznie.
Ja już mam gotowe wyremontowane mieszkanie w klatce A bo spieszyłem sie bo zalezalo mi na czasie.
Szkoda tylko, że nie ma licznika RWE oraz zgody na zamieszkanie.
Byłem wczoraj na mieszkaniu a tu cała ściana zawilgocona i namoknieta wodą w okolicy wentylacji.
Już liczę koljne straty na naprawę...
MASAKRA!!!

P.S. W Piątek już wyprowadzam się z wynajmowanego mieszkania. Gdzie pójdę mieszkać i spać? Pod most zapewne!

zniecierpliwieni napisał(a):Zdjęcia nie wyglądają zbyt optymistycznie. Nie chcę nawet sobie wyobrażać, jakby wyglądała świeżo położona podłoga po takim zalaniu jak na zdjęciu z parteru. Swoją drogą, skąd tam się wzięła woda, szybem wentylacyjnym poleciała? Jak sprawdzić przy odbiorze czy znowu nie poleci? Masakra jakaś.
A swoją drogą, widzieliście jak ostro poleciały ceny dostępnych w naszej inwestycji mieszkań? Różnica w cenie wyjściowej to między 300 a 600 zł. Ciekawe czy to ogólna tendencja rynku czy nasz deweloper chce się jak najszybciej pozbyć mieszkań. Wiadomo, że ceny mieszkań spadają, ale to raczej tych najdroższych i to też chyba nie w takim stopniu.

Pozdrawiam
lokator_nasielska2

Postprzez administrator » Wt maja 28, 2013 19:43

Tak to woda z szybu wentylacyjnego. Podobno "wywietrzniki" są po bokach i jak zacina deszcz to dostaje się do nich woda.
Taki "Noblinowy" błąd w projekcie ;-)
W sumie pewnie jakieś zrobienie osłony czy innego daszka załatwiło by sprawę ale nie u naszego kochanego developera.
Od trzech osób tj. kierownika budowy, inżyniera Marcina oraz Pana Radosława dostałem dopowiedź: "Wiemy o tym" Super że wiedzą, gorzej że jak zawsze nic z tym nie robią.
Dodatkowo Pan Radosław na telefon z tą sprawą powiedział że: ..."wie o tym bo przecież zdążyłem wrzucić zdjęcia na forum..." Szkoda że tak boli to że ktoś ma czelność pokazać kolejną fuszerkę.
Przy okazji pozdrawiam Pana Radosława z tego miejsca i cieszę się że czyta nasze forum. Obstawiam że chodzi o szybsze reagowanie na nasze problemy?
Tak się tylko zastanawiam że jeżeli usunięcie takiej usterki stanowi problem, to co mają powiedzieć mieszkańcy niektórych mieszkań na IV piętrze które znowu są zalane? (a na dachu są już kamienie więc życzę powodzenia w naprawianiu....)

lokator_nasielska2 - wg. wspomnianego Pana Radosława liczniki z RWE będą w tym tygodniu... tzn w zeszłym miały być w tym, a w jeszcze poprzednim w tamtym... czy jakoś tak... ;-) Ogólnie przecież "oni za to nie odpowiadają tzn. za RWE" no przecież, tam nikt za nic nie odpowiada.
Dzisiaj podczas rozmowy z kierownikiem budowy zadałem pytanie czy jest on trzecim czy czwartym kierownikiem na tej ledwie rocznej budowie. Uśmiechnął się tajemniczo, czyżbym jeszcze kogoś pominął?
administrator

Postprzez viejita » Śr maja 29, 2013 07:44

dostałam maila że odbiory techniczne 15 czerwca
viejita

Postprzez Budowlaniec » Śr maja 29, 2013 08:29

Pan Radosław powinien się zająć ochroną w Tesco, taki moim zdaniem jest jego poziom intelektualny, jego dbałosć o klienta rodem z lat 80, trzęsie sie poci, podnieca- nie wzbudza zaufania za grosz, mało tego uważa że on jest ważniejszy od klienta, sorry ale kupując mieszkanie za 300-400 tysięcy wymaga sie czegos więcej, wątpie żeby taką obsługę mieli np.w salonie bmw.
Budowlaniec

Postprzez » Śr maja 29, 2013 08:29

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Odbiory techniczne!