Witaj Administrator, czy prócz w/w informacji zdobyłeś jeszcze jakieś ciekawe newsy? Dzisiaj też nielicho pada - ciekawe jak tam nasze ściany...
A propos kwestii likwidacji spółki komandytowo-akcyjnej: rzeczywiście spółka została przekształcona w spółkę komandytową (KRS: 0000452230) o czym można przeczytać w wyciągu KRS:
1.Okreslenie okolicznosci powstania PRZEKSZTAŁCENIE
2.Opis sposobu powstania spółki oraz
informacja o uchwale
SPÓŁKA POWSTAŁA W WYNIKU PRZEKSZTAŁCENIA W TRYBIE ART. 562, ART. 563 I ART. 581
KODEKSU SPÓŁEK HANDLOWYCH ZE SPÓŁKI NASIELSKA-NOBLIN SPÓŁKA Z OGRANICZONA
ODPOWIEDZIALNOSCIA - SPÓŁKA KOMANDYTOWO-AKCYJNA, NA PODSTAWIE UCHWAŁY
NADZWYCZAJENGO ZGROMADZENIA WSPÓLNIKÓW Z DNIA 23 STYCZNIA 2013 R.
Praktyka pokazuje, że gdyby chodziło o likwidację bądź były by jakiekolwiek inne roszczenia związane z w/w ex-spółką komandytowo-akcyjną to sprawa nie trwała by 3 tygodnie tylko co najmniej parę miesięcy.
To, co mnie osobiście martwiło to fakt, że nieistniejąca spółka komandytowo-akcyjna widniała w Księdze Wieczystej jako użytkownik wieczysty działki przy Nasielskiej 44. Na szczęście, kiedy dzisiaj sprawdzałem aktualny stan KW znalazłem uaktualnioną informację, że użytkownikiem jest już spółka właściwa:
Rubryka 2.4 - Użytkownik wieczysty
NASIELSKA-NOBLIN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ-SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Zauważyłem też, że na oficjalnym piśmie z Noblina dot. wymiarów lokalu (dostaliście coś takiego?) widnieje już pieczątka z właściwym KRS-em: 0000452230 aczkolwiek papier firmowy jest jeszcze z danymi nieistniejącej już spółki komandytowo-akcyjnej KRS: 0000393065