Zaproszenia na odbiory techniczne

Ważne informacje odnośnie odbiór technicznych

Re: Zaproszenia na odbiory techniczne

Postprzez Lokator44 » Śr kwi 17, 2013 22:45

Ja byłem przelotem na Nasielskiej wczoraj wieczorem - dojeżdżając na miejsce przywitało mnie głośne łup-łup-łup! To panowie budowlańcy motywowali się do wzmożonej pracy słuchając na cały regulator italo disco :mrgreen: Echo się niosło aż do Szaserów..
Lokator44

Postprzez » Śr kwi 17, 2013 22:45

Postprzez lokator_nasielska » Cz kwi 18, 2013 21:58

Z informacji mi wiadomych w moim mieszkaniu juz jest okablowanie internet i tv, staraja sie robic jak najszybciej, ponoc 1 czerwca będzie można się już wprowadzic. Prądu w mieszkaniu nadal nie ma. Jestem ciekaw kiedy dostana zgode na użytkowanie oraz kiedy będą wszywac nas do Notariusza.
lokator_nasielska

Postprzez McQueen » Pt kwi 19, 2013 13:45

Czy "lokator_nasielska" ma na myśli klatkę C?
Dżizas! To w klatce A zamieszkamy... dopiero w 2014 :/
McQueen

Postprzez lokator_nasielska » Pt kwi 19, 2013 19:27

McQueen napisał(a):Czy "lokator_nasielska" ma na myśli klatkę C?
Dżizas! To w klatce A zamieszkamy... dopiero w 2014 :/

Mam na myśli klatkę A.
Dzisiaj byłem ponownie na budowie i szczerze powiedziawszy bardzooooo wolno wszystko jest robione.
Prognozuję, że developer będzie jeszcze pracował maj-czerwiec-lipiec.
lokator_nasielska

Postprzez klubowicz » Pt kwi 19, 2013 19:59

Lokator - masz na myśli klatkę A w kontekście swojego mieszkania? Z tego, co wiem, nie było jeszcze odbiorów w tej klatce, a Ty już tam wykańczasz lokal?
klubowicz

Postprzez administrator » Pt kwi 19, 2013 22:13

klubowicz napisał(a):Lokator - masz na myśli klatkę A w kontekście swojego mieszkania? Z tego, co wiem, nie było jeszcze odbiorów w tej klatce, a Ty już tam wykańczasz lokal?

:-) LOL ;-)
administrator

Postprzez lokator_nasielska » So kwi 20, 2013 13:45

klubowicz napisał(a):Lokator - masz na myśli klatkę A w kontekście swojego mieszkania? Z tego, co wiem, nie było jeszcze odbiorów w tej klatce, a Ty już tam wykańczasz lokal?

dokładnie tak, to złe masz informacje;]
lokator_nasielska

Postprzez Patryk » Pn kwi 22, 2013 11:14

Witam wszystkich, to jest mój pierwszy wpis na tym forum. Kupiłem mieszkanie w klatce "C".
Czy ktokolwiek z forumowiczów odebrał mieszkanie w klatce "C"? Czy były jakiekolwiek usterki i jeżeli tak to jakie? Będę wdzięczny za odpowiedź.
Patryk

Postprzez marga » Pn kwi 22, 2013 23:07

Do: Patryk - witam,również kupiliśmy z mężem mieszkanie w budynku C. Odbiór techniczny mieliśmy umówiony miesiąc temu, jednak protokołu nie podpisaliśmy: mieszkanie nie było przygotowane do odbioru. Nasze wątpliwości opisałam krótko na forum około dwa tygodnie temu. Dotychczas nie mamy wiadomości o nowym terminie odbioru, czekamy na jakieś informacje od dewelopera.
Nie mamy natomiast zastrzeżeń do jakości wykonania tynków wewnętrznych: zrobione są, jak dobrej klasy gładzie; wymiary mieszkania również nie odbiegają od zapisów w umowie (w naszym wypadku różnica wynosi 14 cm2 - więc jest wręcz idealnie). Pozdrawiam.
marga

Postprzez administrator » Wt kwi 23, 2013 07:19

Z wielkościami mieszkań było różnie :-) tzn. u nas też jakiejś wielkiej różnicy nie było, ale ktoś już zgłaszał że było i ponad metr różnicy :-)
Co do jakości tynków też najlepiej sprawdzić bo momentami wygląda to tak jakby robiły to różne ekipy z różnym skutkiem. Dużo osób chwali klatkę C, ale jest też sporo zastrzeżeń do klatki A.
Odbiory były juz kilka razy przekładane i chyba dlatego developer czeka aż będzie miał jakąś pewniejszą informację. Kilka osób dostało info że budynek do odbioru zostanie zgłoszony pod koniec maja, ja dostałem info że w połowie maja. Niestety ta pierwsza opcja wydaje się bardziej prawdopodobna.
administrator

Postprzez » Wt kwi 23, 2013 07:19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Odbiory techniczne!